lørdag 18. januar 2014

Premier og ny hest til Gulliksen

(17.01.2014) Denne helgen er det 5* verdenscup stevne i sprang i Leipzig i Tyskland, hvor Johan Sebastian og Geir Gulliksen forsvarer de norske fargene. Stevnet byr også på verdenscup omganger i voltige og kjøring.
Tekst: Cecilie Wendel
arkivfoto: hesteguiden.com

Geir og Edesa S Banjan var én av 20 ekvipasjer i kveldens Longines WC-kval/1,50m som lot bommene ligge i fred. 65,96 sekunder skulle vise seg å holde til en flott 10. plass. Kevin Staut og Silvana HDC kunne med sine 59,18 sekunder innta vinnerpodiet, og fikk denne gangen også med seg en bil i premie.

- Banjan hoppet veldig bra i dag. Det hjelper med en god hest, forteller Geir til hestesport.no

Johan Sebastian og Zazou startet i går med en 10. plass i 1,45m med 64 startende. Vinner ble italienske Natale Chiaudani/Quicka. Gulliksen senior ble nummer 38 ombord den 11-årige vallaken Grand Balou 4, som blant annet deltok og vant under AEG i fjor med irske Alex Duffy i salen.

- Det er en hest jeg rir for en tysker, så jeg har ikke kjøpt ham. Derimot har jeg kjøpt den som vant løshoppingen her i dag. En 4-åring som alle ville ha, men jeg var raskest! En super hest, avslutter Geir.
Hesten som ble handlet er en spretten unggutt etter Colestus (som hoppet to nullrunder med Marco Kutscher i CSI5* i Basel forrige helg) og med Quidam's Rubin som morfar. Lekkerbisken kan sees her på YouTube fra en løshopping i desember.

De tre verdenscupene i Leipzig kan følges direkte via FEIs nett-TV (krever abonnement), med voltige i morgen lørdag kl. 17.45, kjøring søndag kl. 12.10 og sprang kl. 14.25.
Verdenscupen i sprang vises også på Eurosport på søndag kl. 19.15, med høydepunkter på onsdag 22. januar kl. 20.05.

KILDE: HESTESPORT